هدست ارزانقیمت واقعیت افزوده MagiMask معرفی شد
مگی ماسک (MagiMask) شاید آن هدست واقعیت افزودهای نباشد که شما به دنبالش هستید، اما حقه جالبی برای اپلیکیشنهای واقعیت افزوده در تلفنهای همراه است!
تاکنون هدستهای واقعیت افزوده برای مصرفکنندگان، وارد مسیر اصلی موفقیت خود نشدهاند؛ این امر، نخستین موضوع مهم است، چراکه هیچکدام از تولیدکنندگان این محصولات، هنوز به آن نقطه تعادل میان فاکتور ظرافت، عملکرد و قیمت مناسب برای این هدستها دست پیدا نکردهاند. بنابراین، وقتی میشنوید که یک کمپانی نروژی به نام «لادنسو (Ludenso)» در حال عرضه یک هدست واقعیت افزوده به نام «MagiMask» باقیمت 99 دلار است، از جا میپرید و توجهتان جلب میشود! این عکسالعمل شماست تا زمانی که خود محصول را از نزدیک مشاهده کنید!
MagiMask (و نه مجیک!) یک هدست واقعیت افزوده دریچهدار است که قدرت محاسبه و نمایش خود را از گوشیهای هوشمند اندروید یا آیفون الحاق شده دریافت میکند. پس اساساً این هدست، با یک دریچه دوربین برای مشاهده آنسوی دیگر، با هدستهای «گوگل دی دریم (Google Daydream)» و هدست واقعیت مجازی سامسونگ مدل «Gear VR» برابری میکند. بههرحال، مگی ماسک بهجای داشتن لنزهای برجستهبین که صفحهنمایش گوشیهای هوشمند را بزرگنمایی میکنند، دارای یک تک لنز است که یک دید تمام صفحهای را ارائه میکند. این دستگاه همچنین دارای اکوسیستم خاص خود جهت ساخت اپلیکیشنهای واقعیت افزوده برای موبایل (شامل اپلیکیشنهای در حال راهاندازی Arkit و ARCore) است. بااینوجود، مگی ماسک همچنین با مجموعهای از نشانگرهای واقعیت افزوده ازجمله تایل، یک دسته کارت و یک جعبه (که بیشباهت به مکعب مِرج (Mege Cube) نیست) به بازار میآید که با استفاده از هر یک، میتوان تجربیات واقعیت افزوده خلق کرد.
اکنون MagiMask جهت پیش سفارش از طریق شرکت کیکاستارتر (Kickstarter) موجود است. سخنگوی این شرکت اعلام کرده است که این محصول بدون در نظر گرفتن نتایج کمپین جمعسپاری، در سهماهه اول سال 2019 عرضه خواهد شد.
از نظر کمپانی لادنسو، بااینکه هماکنون واقعیت افزوده در تلفنهای همراه بر دید مصرفکننده تسلط دارند، اما ازآنجاکه میدان دید اپلیکیشنهای واقعیت افزوده از طریق صفحهنمایش تبلت یا گوشیهای هوشمند محدود است، لذا این تجربهها بهاندازهای که باید، شناور نیستند و این امر، موضوع بحثبرانگیزی در خصوص واقعیت افزوده در تلفنهای همراه است که به نظر میرسد نقطه آغازی برای حرکت بهسوی واقعیت افزوده شناور از طریق عینکهای هوشمند باشد. بهعنوانمثال، این امر در بازیهایی مانند ماشین بازیها، ازآنجاکه بازیکن مجبور است تا گوشی خود را در مقابلش نگه دارد و بازی کند، باعث ایجاد احساس محدودیت میشود. اما بههرحال راهحل این موضوع، هدستهای بسیار بزرگ با یک روزنه کوچک برای ایجاد یک دید فضایی نیست! چنین هدستی چطور میتواند مسیریابی یا جستجو در محتواهای واقعیت افزوده را تسهیل کند؟
MagiMask ، همچنین برای بسیاری از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده که از کنترلهای لمسی روی صفحهنمایش استفاده میکنند نیز، مناسب نیست. وقتی گروه تخصصیNext Reality از کمپانی سازنده مگی ماسک در این خصوص سؤال پرسید، پاسخهای طولانیای در مورد پیشرفتهای کلیای داده شد که در خصوص راهحلهای ردیابی حرکات دست (مشابه حرکات پرشی) انجامشده است؛ اما هیچیک از این توضیحات، ما را در مورد مسئله استفاده از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده دارای کنترلهای لمسی موجود در صفحهنمایش در حین استفاده از مگی ماسک، بهطور مؤثر راهنمایی نکردند.
بنابراین بهطورکلی، وقتی صحبت از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده تلفنهای همراه موجود در اپ استور (App Store) میشود، دستگاه موردنظر اغلب یک ابزار دید غیرفعال (غیرعامل) است که شاید این دستگاهها برای نمایش موزهها، نمایشگاههای هنری یا نظایر آن مناسب باشند، اما برای اپلیکیشنهای واقعیت افزوده مناسب نیستند.
در آخر، باوجوداینکه مگی ماسک در خصوص فاکتور قیمت و عملکرد موفق بوده است (اگرچه تلفنهای هوشمند در مقایسه با دستگاههایی نظیر مجیک لیپ وان (Magic Leap One) هنوز قدرت آنچنانی ندارند)، اما کمپانی لادنسو همچنان فاکتور ظرافت طراحی را نادیده میگیرد. این دستگاه در حال حاضر هیچ کاری برای پیشبرد واقعیت افزوده از فضای محدود خانه به جهان واقعی بیرون از خانه انجام نمیدهد!
بنابراین، اگر بتوان از مضحک بودن این دستگاه (که البته قیمت 99 دلاری آن تغییر عظیمی در بستر فناوریهای امروزه محسوب میشود) چشمپوشی کرد، شاید خرید ارزشمندی برای شما باشد! یا بهتر است کمی بیشتر درباره عینک دریم گلس (DreamGlass) تحقیق کنید و یا پول خود را برای مجیک لیپ وان (Magic Leap One) یا هولولنز (HoloLens) ذخیره کنید! اما بهترین راه این است که کمی صبور باشید و مثل بقیه، منتظر رسیدن دیگر گجتهای پوشیدنی واقعیت افزوده بمانید!