مصاحبه مارک زاکربرگ در مورد آینده واقعیت مجازی و واقعیت افزوده
5 مورد از هیجانانگیزترین چیزهایی که مارک زاکربرگ به یوتوبر معروف گفت
در حاشیه همایش فیسبوک این هفته، فعال یوتیوب معروف Marques Brownlee یک گفتوگوی تأملبرانگیز با مارک زاکربرگ (Mark Zuckerburg) در مورد آینده دور تکنولوژی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی و برنامههای فیسبوک برای رسیدن به اهدافش در این زمینه داشت.
ما توصیه میکنیم اگر علاقهمند هستید صحبتها و تفکرات مارک زاکربرگ درباره نقش واقعیت افزوده و واقعیت مجازی بهخصوص در آینده را به طور کامل در مصاحبهاش مشاهده کنید. همچنین ما 5 تا از اصلیترین نقطه نظراتش را به همراه نقلقولهای مستقیم خلاصه کردهایم.
1. سرمایهگذاریهای فیسبوک در حوضه واقعیت افزوده و واقعیت مجازی
“شرکت ما احتمالاً بیشترین حجم سرمایهگذاری در زمینه واقعیت افزوده و مجازی را نسبت به هر کس دیگری در جهان را دارد.”
آنها به طور مفصل درباره واقعیت افزوده و واقعیت مجازی و همینطور راههایی که فیسبوک در تلاش است تا عینکهای واقعیت افزوده تولید کند صحبت کردند. زاکربرگ خاطرنشان کرد: “در کمپانی ما هزاران نفر در حال کارکردن بر روی پروژه عینکهای واقعیت افزوده هستند. زیراکه من فکر میکنم این تکنولوژی قرار است نسل بعد کامپیوترها باشد، حتی اگر چندین سال برای رسیدن به آنوقت صرف شود.”
2. تلویزیونهای هولوگرافیک
وی گفت: “زمانی که ما به تکنولوژی عینکهای واقعیت افزوده دست یابیم، لزوماً دیگر نیازی به هیچکدام از انواع صفحات نمایش نخواهیم داشت. به نظرم قرار است هنگامیکه بسیاری از وسایل اطراف ما تبدیل به هولوگرام شوند و شما بهراحتی بتوانید آن را به شخص دیگری بدهید حجم دیوانهواری از خلاقیت و نوآوری به وجود بیاید. به نظرم این ایده بسیار طوفانی خواهد شد! “
3. ظرفیتهای تشخیص توسط امواج صوتی در انسان
“لامسه حسی است که شما وقتی میخواهید چیزی را حس کنید، یک سنگ یا یک جسم را برمیدارید که معمولاً وزن بیشتری دارد، و این کار برای مدلسازی کمی سخت است. اما به نظر من ما از طریق تکنولوژیهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی میتوانیم به حسهای دیگری دست پیدا کنیم که رسیدن به آنها در دنیای فیزیکی ناممکن است. برای مثال من در حال دستکشیدن به روی میزم هستم و دستم در حال نزدیک شدن به یک بطری آب است. امروزه، شما بطری آب را تا وقتیکه آن را لمس نکردهاید احساس نمیکنید اما با واقعیت افزوده و مجازی این امکان وجود دارد که شما هنگامیکه نزدیک شیئی میشوید حسی شبیه استحکام یا حسی شبیه به نزدیک شدن به چیزی بهتان دست بدهد که البته دقیقاً همان حسی است که برخی از حیوانات توسط آن با امواج صوتی یا احساساتی دیگر مسیریابی میکنند.”
4. مقررات واقعیت افزوده
زاکربرگ در پاسخ به این سؤال که در عینکهای واقعیت افزوده فاکتور کیفیت تجربه بیشتر مهم است یا نوع طراحی دستگاه گفت: “دستگاهها و یا عینکهای واقعیت افزوده نیاز به طبعی بسیار ظریف و زیبا دارند و باید این حس که این تنها یک عینک معمولی است را به مخاطب القا کنند. اگر در مورد اندازه عینک از من بپرسید – عینکی با لبههای بسیار باریک یا عینکی با حاشیه کلفت – به نظرم حداقل در آیندهای نزدیک ما نمیتوانیم تا همه لوازم الکترونیکی لازم را در یک دسته بسیار باریک عینک جا کنیم. اما هدف ما این است تا تمامی لوازم الکترونیکی نیاز برای ساخت عینک را در یک جفت دسته معمولی و کلفت جا کنیم. این فاکتور مهمی است، اما درعینحال ما فقط میخواهیم به تکنولوژی واقعیت مجازی مورد نظرمان هر چه زودتر دست یابیم.”
“ما قطعاً بر این هدف متمرکزیم که دستگاهی کوچکتر، با پردازندهای قویتر و کیفیت صفحهای بهتر تولید کنیم تا جایی که حتی به کیفیت صفحههای Retina هم برسیم.”
5. نظرات درباره Google Glass
مارکوس همینطور از زاکربرگ درباره عینک گوگل هم پرسید و آیا اینکه این محصول فراتر از زمان خودش هست یا نه. “خب به نظرم این ایده که شما به محتوایی مثل نوشته برای نمایش در عینک نیاز دارید ارزش کارکردن را دارد. به نظرم ما مدلهای دیگری از عینک را نیز خواهیم دید؛ من نمیدانم که کمپانی Apple بر روی همچین پروژهای کار میکند یا نه، اما نوعی از این تکنولوژی بدین صورت است که شما انگار پلتفرمی مثل اپل واچ را بر روی صورت خود قرار میدهید. این مدل یا حتی عینک گوگل بنا به برخی دلایل مدلهایی نیستند که من شخصاً خیلی مشتاق ساخته شدنشان باشم” و این بحث را با شانه بالا انداختن ادامه داد!
“اولاً من با این دید به سمت این موضوع آمدم که ‘چگونه میشود مردم را به یکدیگر نزدیکتر کرد؟ ’، پس داشتن برخی از اطلاعات در گوشه عینک و جلوی چشمتان از دیدگاه من آنقدر ایده قوی نیست تا اینکه من هولوگرام مارکوس (شخص مصاحبهکننده) را این جا داشته باشم و بتوانم با او مراوده داشته باشم، یا با او یک شیء را به اشتراک بزارم و یا با او بازی کنم. به نظر من این ایده کلاً از لحاظ ارزشی قضیه متفاوتی است و قطعاً از سختی بیشتری برای ساختن برخوردار خواهد بود، اما ارزش این را دارد که صبر کنیم تا به آن کیفیت برسیم.”
“عینک گوگل بهنوعی یک برداشت زودهنگام از همان ایده اپل واچ بر روی صورت است. مطمئناً دیگران نیز از این ایده استفاده خواهند کرد، اما این اصلاً اصل قضیهای نیست که بر رویش متمرکزیم تا آن را بسازیم.”